Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Exkurze do muzea v Ústí nad Labem

Exkurze do muzea v Ústí nad Labem



V rámci předmětu přírodopis naši žáci navštívili expozici Minerály Českého Středohoří a Milování v přírodě v muzeu Ústí nad Labem. Prohlídka o nerostech byla velmi dobře strukturovaná a představila horniny a nerosty Ústecka. Oblast je proslulá hlavně díky velkému počtu nalezišť dutinových minerálů. Výstava prezentuje unikátní kolekci minerálů nalezených v Českém středohoří. Jde o výběr nejkrásnějších a nejcennějších vzorků z muzejních i soukromých sbírek.

V expozici Průvodce intimním životem zvířat žáky nejvíce zaujaly interaktivní panely. Žáci se zabavili i v oddělení pro menší děti.

Výstava „Milování v přírodě“ podává ucelený přehled o způsobech rozmnožování zvířat. Seznámili jsme se s výhodami a nevýhodami jednotlivých rozmnožovacích strategií i s důvody, které vedly k jejich vzniku. Nebyla to jen informační nuda, výstava je pojata zábavnou formou. Zaujala nás řada hravých prvků, které nás pobavily, ale zároveň i poučily.

Žáci deváté třídy plnili zadané úkoly a menší děti se seznamovaly také se základními pravidly chování v muzeu.

Ještě před odjezdem jsme si stihli prohlédnout známý kostel se šikmou věží obchodní centrum Forum a zvládli jsme také výjezd lanovkou k výletnímu zámečku Větruše. (MK)

Mineraly-clear.jpg