Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Recitační soutěž

Recitační soutěž



Datum konání:
28.2.2018

Školní kolo

Již tradičně soutěž zahájila 1. třída, která si okusila vystupovat před diváky. Žáci prvního a druhého stupně dostali jednoduchý úkol – naučit se báseň, a co nejlépe a s procítěním ji přednést před spolužáky, diváky a porotou. Ta přijela z Rumburku a České Kamenice. Po splnění tohoto úkolu pak mohli doufat v dobré umístění. Z třiceti zúčastněných žáků se mohlo umístit pouze 12 – tři v kategorii 2. a 3. třídy, 4. a 5. třídy, 6. a 7. třídy a další tři v kategorii 8. a 9. třídy.

Každý, kdo byl přítomen, by mohl potvrdit, že dopoledne bylo vydařené, a soutěž ohodnotit jako úžasnou pestrou směs básní, jak veselých a vtipných, tak i smutnějších a vážných. Ocenění by si zasloužili určitě všichni, přesto se porota musela dohodnout na několika jménech a tady jsou celkové výsledky:

Kategorie:   

2.- 3. ročník -  1. Vít Papoušek, 2. Martina Gallertová, 3. Tadeáš Koudelka

4.- 5. ročník - 1. Liliana Sivíková, 2. Pavel Doležal, 3. Veronika Štěpánková

6.- 7. ročník - 1. Lukáš Brzák, 2. Anna Brzáková, 3. Dominik Šindelář

8.- 9. ročník - 1. Zuzana Hloušková, 2. Jana Hlaváčková, 3. Luděk Kallai

Městské kolo recitační soutěže „Dětská scéna“ v České Kamenici

Žáci, kteří postoupili ze školního kola recitační soutěže, se spolu s pedagogickým doprovodem vydali ve středu 28. února 2018 do České Kamenice, aby se zúčastnili kola městského.  Své dovednosti a osobité projevy si zde porovnávali žáci z Chřibské, Markvartic, Dolních Habartic, Benešova nad Ploučnicí a České Kamenice.

Prostředí bylo přátelské, nervozita však byla patrná. Konkurence byla vysoká, protože většina dětí byla dobře připravena. Úspěch nakonec zaznamenali tři naši žáci. Na skvělém, byť nepostupovém, třetím místě se umístili ve svých kategoriích Vítek Papoušek (III. třída) a Zuzka Hloušková (VIII. třída). Z výtečného prvního místa se do oblastního kola probojovala Jana Hlaváčková(VIII. třída).

Ne všichni si mohli domů odvézt diplomy, přesto nabrali nové zkušenosti, které mohou využít v dalších ročnících. (ES)

Oblastní kolo

Na oblastní kolo se vydala recitovat Jana Hlaváčková. Měla výborný výběr básní, přednes měl výraz. Ostatní přednášející měli za soupeře vskutku silného recitátora. Podporu jí dělali spolužáci, kteří se umisťovali v předešlých kolech na předních místech.

Jano, děkuji.

Martina Kolářová

vitezove.JPG