Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Vzdělávací program Brazílie – vášnivé srdce Jižní Ameriky

Vzdělávací program Brazílie – vášnivé srdce Jižní Ameriky



Datum konání:
15.11.2017

Ve středu 15. listopadu 2017 se žáci čtvrté, páté, šesté a speciální třídy zúčastnili vzdělávacího programu Brazílie – vášnivé srdce Jižní Ameriky, který byl připraven projektem Planeta Země 3000. Promítání proběhlo v Centru Panorama ve Varnsdorfu.

Při cestě do tohoto města jsme se rozdělili na dvě skupiny, jedna se vydala školním autobusem, druhá tradičněji hromadou dopravou. Oběma však zbyl čas na kratší procházku po tomto městě, ukázali jsme si některé významné budovy a dozvěděli se několik místních zajímavostí.

Samotný vzdělávací program o Brazílii nás zavedl do světa kontrastů této zajímavé země. Ohromila nás velkolepost města Rio de Janeiro spolu s unikátní sochou Krista Spasitele. Zavedeni jsme však byli i do zdejších chudinských čtvrtí – favel. Vydali jsme se do amazonského pralesa po stopách zvířat – anakondy velké či lenochoda tříprstého. Řeka Xingú nás dovedla až k indiánskému kmenu, jehož život je tolik odlišný od toho našeho.

Každému sice utkvěly v paměti jiné zajímavosti o této výjimečné zemi, společně jsme se však shodli na tom, že byl pro nás program velmi přínosný, a proto vážně zvažujeme účast na dalším programu projektu Planeta Země 3000, tentokrát o Myanmaru. (ES)

brazilie.jpg