Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Tradiční výstava poučila i pobavila

Tradiční výstava poučila i pobavila



Každým rokem 7. ročník zamíří na zemědělskou výstavu. Letos nejdříve žáci zjišťovali, jak se městskou dopravou dostanou na Libverdu. Orientace v jízdním řádu byl oříšek i pro nezdatnější a tak musely děti zapojit i komunikační schopnosti a doptat se náhodných chodců.  

Na výstavu v pátečním dopoledni mířili především školáci. Spíše než stánky zajímala děti vystavená zvířata: kozy, krávy, králíci a koně. Dospělí naopak zamířili ke stánkům, kde si mohli koupit třeba med, mošt, ochutnat klobásu či si domů odnést různé sazenice. I naše děti neodolaly kaktusům a cibulovinám. Připraveny byly kolotoče, proběhly ukázky agility, ukázky květinových přízdob a svatebních šatů, nechybělo ani houbařské poradenství či různá zahradnická technika.

V areálu střední zemědělské školy a v botanické zahradě žáci plnili úkoly týkající se odrůd rostlin, plemen živočichů, chovu včel. Někteří se doptávali na nabízené obory na zemědělské škole. Kluci nahlíželi do traktorů a nestačili se divit, jak jsou moderně vybavené.

Příští rok pojedeme na jinou výstavu. Ta letošní byla méně zajímavá než v letech minulých. (MK)

IMG_4174[1].JPG