Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Mc Donalďs Cup

Mc Donalďs Cup



Datum konání:
24.4.2017

Ve čtvrtek 24. dubna se starší žáci z prvního stupně zúčastnili turnaje Mc Donald Cup pořádaného u nás v Chřibské. Akci však zajišťovala ZŠ a MŠ Markvartice. Turnaj začal zhruba v devět hodin, kdy se všechna družstva sešla na hřišti a vysvětlila se základní pravidla. Přijelo celkem šest družstev: ZŠ Edisonova Varnsdorf, Česká Kamenice, Dolní Poustevna, Březová Děčín, Bratislavská Varnsdorf a naše škola. Klasické fotbalové hřiště bylo rozděleno napůl, takže mohly probíhat dva zápasy současně. Každý hrál s každým. Hrací doba byla 12 min. Hned při prvním zápase s Kamenicí se nám nedařilo a smůla už nás neopustila až do konce turnaje. I když jsme uhráli dvě remízy a zbytek prohráli, pochvalu si zaslouží: S. Škop, L. Stankovič, J. Machač, M. Šlemr, K. Kotianová, M. Juščák, J. Toufar, M. Petrik, D. Pajer, A. Koštál, J. Lacina. (MK)

fotbal.gif

Zdroj: http://www.footbal.estranky.cz/img/mid/47/fotbal.gif.jpg

Co je McDonald's Cup

Největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol. Letos se koná 17. ročník. Ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje téměř 85 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6-11 let. McDonald's Cup se hraje na 3 589 základních školách České republiky a stále se zapojují další.

Pořadatelem turnaje je Asociace školních sportovních klubů ČR (AŠSK ČR) ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky (FAČR) a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Hlavním městem Praha. Generálním partnerem je společnost McDonald's ČR, dalšími partnery pak adidas ČR, Sportisimo, Storck, Nikon, Aquapalace Praha a Takeda. Mediálně turnaj podporují deník MF DNES, iDNES.cz, ČRo Radiožurnál, Nova Sport a časopis Fresh.

Odkaz: http://www.mcdonaldscup.cz/cs/co_je_mcdonalds_cup/co_je_mcdonalds_cup.shtml