Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Malá mořská víla

Malá mořská víla



Ještě před koncem roku 2017 vyhlásil obor Modelářství a návrhářství oděvů varnsdorfské průmyslovky soutěž v navrhování oděvů pro žáky základních škol pod názvem Módní design 2016. Tímto způsobem se žáci mohli seznámit s prací v navrhování oděvů, mohli uplatnit svou kreativitu i talent.

Žáci měli 2 úkoly. Navrhnout desén (vzor) inspirovaný pohádkou Malá mořská víla, navrhnout oblečení na postavě s uplatněním návrhu desénu za použití techniky proláže. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 39 prací. Práce žáků byly velmi zajímavé a z výtvarného hlediska hodnotné. Návrhy svědčí o šikovnosti a talentu žáků a dobrém vedení jejich učitelů. Soutěže se zúčastnili základní školy z Varnsdorfu, Rumburku, Krásné Lípy, Dolního Podluží a Děčína. Nejúspěšnější byla práce žákyně Aničky Procházkové z VIII. ročníku naší školy. Na čtvrtém místě skončila naše Anička Mašková z XI. ročníku.

Práce hodnotila odborná porota ve složení pedagogů Fashion Designu. Do hodnocení prací byly zapojeny i žákyně 4. ročníku středoškolského oboru. Žákyně se tak staly na chvilku učitelkami a vyzkoušely si, jak hodnotit začínající talenty.

Žáci zúčastněných škol byli pozváni do hodin vyučování „navrhování“, kde se mohou dozvědět více o daném oboru. Nejlepší práce ze soutěže jsou vystaveny v prostorách pořádající školy.