Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > IQLANDIA LIBEREC

IQLANDIA LIBEREC



Datum konání:
12.5.2015

V úterý 12. 5. 2015 jsme se s dětmi z přírodovědného kroužku a příznivci přírodopisu vydali na výlet do IQLANDIE v Liberci.

Před IQLANDIÍ dostaly děti bezpečnostní pokyny a poté jsme si šli prohlížet jednotlivá oddělení a zkoušet mnoho interaktivních her, které centrum nabízelo. Mohli jsme si vyzkoušet bezpočet hlavolamů, výrobu elektřiny, prozkoumat minerály, mluvícího robota, nebo také pohlednou na svět očima zvířete, či snímače lidského pohybu. Prohlíželi jsme si všechna patra a vzdělávali se v dalších oborech (biologie, astronomie, fyzika, atd.). Po obědě jsme zasedli do planetária, kde na nás čekal animátor. 1. část věnoval přednášce o souhvězdích a planetách, v druhé části nám pustil film v 3D promítání o soupeření Sovětského svazu a USA v dobývání vesmíru. Během naší návštěvy jsme také stihli představení dvou vědců z IQLANDIE. Ukazovali nám, že lze přelévat plyny, nebo jak postavit miniraketu z petlahve, vyvolávat Aladina, ověřovat přítomnost látek. Byl prostor i na rozhovory s dětmi z Rumburku a Varnsdorfu.  

Celý den pro nás opět připravila a v rámci projektu uhradila Střední lesnická škola a Střední odborná škola sociální Šluknov,  T. G. Masaryka 580, příspěvková organizace.

Za naše děti děkuji. Martina Kolářová

2014-03-28-CSA_7437.jpg