Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Výlov rybníka Chmelař

Výlov rybníka Chmelař



Datum konání:
2.11.2016

Ve středu 2. 11. 2016, vybaveni kbelíky, svačinami a teplým oblečením, jsme se vydali v hojném počtu na výlov rybníka Chmelař do Úštěku. Vzali jsme si s sebou chladné, ale přesto slunečné počasí. Ti nejmladší, plni očekávání, nasedli do vlaku a ti starší, už zkušenější, dojeli na místo autobusem.

Poté, co žáci byli poučeni o bezpečnosti této školní akce, jsme měli možnost vidět, jak takový výlov probíhá. Rybáři přendávali kapry ze sítí do připravených kádí, odkud dále putovali do stánku k okamžitému prodeji. Mezitím měli žáci možnost, ve výpusti si vylovit menší ryby a to holýma rukama. Odhodlali se jen ti odvážnější. Zážitek to pro ně byl ovšem nezapomenutelný.

Během dopoledne proběhla akce „občerstvení“, do které byli zapojeni někteří žáci z vyšších ročníků. Ti měli za úkol připravit a uskutečnit prodej teplých párků a čaje s citrónem, které pro nás zajistili pan ředitel a pan školník. Díky tomuto úkolu žáci zjistili, že nejen matematika (svižné a přesné počty), ale i ostatní předměty (………) jsou velmi důležité :-).

Spokojení, plní dojmů jsme celý den zhodnotili a shodli se, že na příští výlov rybníka se moc těšíme.