Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Výlet mateřské školy do Lísky

Výlet mateřské školy do Lísky



Datum konání:
29.9.2015

Mateřská škola pracuje dle školního vzdělávacího programu Objevujeme nové cesty. V rámci tohoto závazného dokumentu podniká různé kroky k jeho plnění. Jedním z nich je právě výšlap do okolí.

Dne 29.09.2015 se vydaly děti místní mateřské školy na polodenní výlet           do Lísky. V doprovodu p. učitelek vyrazily ranním autobusovým spojem do Lísky. Cestu autobusem zvládly báječně a než se rozkoukaly, vystupovaly uprostřed lesů.

Slunce svítilo, batohy byly plné dobrot a svačin, které jim připravila naše paní kuchařka. Turistický výšlap tak mohl začít. Děti statečně zvládaly stoupání         i zákeřné klesání, sem tam nějaké to zakopnutí v přírodním terénu, ale jinak probíhalo vše v naprosté pohodě. Na prosluněné louce rozbily svačinkový tábor, dobily energii a mohlo se pokračovat dál. Cílem naší cesty byla návštěva chaty Bábinky, resp. její zahrady a lam. Děti si zblízka pohlédly s tímto krásným zvířetem z oka do oka. Sledovaly, čím se živí, jak se chovají a kde "bydlí".

Všichni členové výpravy - od těch nejmenších, po ty největší - si zaslouží velkou pochvalu, za to , jak celý výlet pěkně zvládli. Bylo to pěkné, již nyní plánujeme další cestu do světa.

Cestou jsme nafotili několik snímků, abyste se mohli kouknout i vy a možná vás inspirujeme k návštěvě Lísky:-).

Výlet byl plně hrazen z prostředků ZV (zájmového vzdělávání).

stažený soubor.jpg