Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Ekolfilm Krásná Lípa

Ekolfilm Krásná Lípa



Nultý ročník, věnovaný v mnoha souvislostech vodě a příčinám jejího úbytku v krajině, byl tak zvaně „na zkoušku. Soudě dle množství a kvality předaných výtvarných prací z partnerských škol (a těch nejlepších bylo přes padesát) lze usoudit, že z obecné apatie k celospolečenským tématům obavy mít nemusíme.

Festival byl zahájen dříve, již v úterý ráno po velikonočním pondělku. Všem ve Šluknovském výběžku dobrovolně přihlásivším se partnerským školám se tzv. otevřely brány k Ozvěnám. Prostřednictvím přístupových hesel a internetu si školy mohly jednoduše nasdílet filmy kompletního 42. ročníku festivalu a k tomu ještě další zajímavé bonusové snímky. I na naší škole se v tom týdnu vytvořil prostor nejenom pro promítání filmů, ale i besedování, výtvarnou tvorbu, vědomostní kvíz.

Výtvarné práce na téma „Voda a život“ a vědomostní „Vodní kvíz“ byly představeny a též vyhodnoceny od 14 hodin v Lípa Resortu. Na předání cen dorazila Anna Procházková ze 7. ročníku, která si přebírala cenu za obraz „ Klíč k životu ve vodě“. Dominikovi Šindelářovi z 6. Ročníku za dílo „Rybář´“ a třídě 7. za společné dílo „Čistíme vodu“ dorazí ceny do školy v Chřibské. (MK)