Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Připomenuli jsme si Den Země

Připomenuli jsme si Den Země



V rámci Dne Země si naše škola několika akcemi připomněla, že je nutné se zajímat a starat o naší planetu. Ve výtvarné výchově jsme začali již dříve. Karolína Kotiánová, Daniela Pajerová a Anička Mašková přispěly svými výtvarnými díly na téma „Vzduch je naše moře“ do výtvarné soutěže Ozvěny Ekofilmu Krásná Lípa. Vyhrály nakonec ve svých kategoriích 1., 2. i 3. místo.

Dalším počinem byla návštěva Krásné Lípy. Na náměstí se konala akce ke třídění odpadů ve spolupráci odpadových společností EKOKOM, ASEKOL, ELEKTROWIN a ECOBAT. Děti postupně prošly všechna stanoviště. Po zásluze byly odměněny drobnými dárky a pochvalou, že jsou vychované a hlavně znalé třídění.

V dalším týdnu se třídy 2. stupně střídaly u promítání originálně a umělecky pojatých ekologických krátkých filmů. Nebylo lehké o nich psát, mluvit o významu, diskutovat a přiznat si, že přispíváme velmi málo k ozdravění planety.

Nečekaným koncem se stalo promítání pro děti, veřejnost a učitele venku, v našem přírodním kině. Končilo se pohádkou a opékáním špekáčků.  

tonda-obal.jpg