Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Naše děti hledají staré jabloně

Naše děti hledají staré jabloně



Datum konání:
27.9.2017

Ve středu 27. září 2017 nás spolek Venkovský prostor pozval do německého Seifhennersdorfu do místní Oberschule, kde se naše děti měly možnost setkat s podobně starými německými dětmi. Zaměřením spolku je za pomoci dětí vyhledávat staré odrůdy jabloní v jejich okolí.

První část společného dne bylo povídání a vnitřní aktivity na téma starých ovocných odrůd. Druhá část dne proběhla venku přímo v ukázkovém sadu, kde by se děti dozvěděly,  odkud a jak plody sbírat, aby byl vzorek vhodný k určení. Děti poté dostaly sáčky s cedulkami, do kterých budou sbírat ovoce, které ve svém volném čase najdou v okolí u cest, v zahradách apod. Ovoce donesou zpátky do své školy, odkud je po dohodě vyzvedne pracovník spolku. V říjnu, 22.10. se v Ostritz koná Den ovoce pro veřejnost, na kterém budou přítomni odborníci – pomologové, a ti donesené druhy určí. Výsledek, co zajímavého naše děti našly, nám dají vědět.

Česko- německé skupinky spolu měly za úkol v ukázkovém sadu si vybrat jednu starou odrůdu, zjistit o ní co nejvíce informací, představit jí kamarádům, vyhodnotit nejchutnější jablko. To hlavní co si děti ale odnesli domů, nepostřehly ani sami. (MK)

IMG_20170922_085712.jpgIMG_20170919_082215.jpg