Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Šachový turnaj

Šachový turnaj



Pod patronací města Chlumec a starosty ing. Romana Zettlitzer se v pěkných prostorách uskutečnilo krajské kolo přeboru škol v šachu.

Na startu se představilo 36 školních týmů ve třech kategoriích. Týmy se, jak řekl ředitel turnaje Pavel Chrz, probily dvakrát; Jednou z okresních kol a jednou přes sněhovou vánici.

Prostorný sál domu kultury, pestrý bufet, on-line 8 šachovnic s promítáním v sále, poháry, losované ceny pro mládež a doprovod  a objednaný bus z nádraží i zpět čekalo na účastníky od pořádajícího ŠK Spartaku Ústí n.L. ve spolupráci s ŠO Chlumec.

První dva potupují na "republiku" (Zlín 20. - 21.6.). V kateg. 1. stupně ZŠ Povrly před ZŠ Tallicha Most. V kat. 2.stupně Buzulucká Teplice před Gymnáziem Louny a v kat. 3. stupně Gymnázium Teplice před Podkrušnohorským gymnáziem Most.

Už po ročním docházení do kroužku šachu vedené panem asistentem Pallagem se žáci dostali na krajské kolo šachu v Teplicích. Naši mladí šachisté zažili atmosféru velkého klání. Družstvo se skládalo z Báry Šorčíkové, Michala Papouška, Patrika Titěry a Luďka Kallae. Na umístění nedosáhli, ale bojovali statečně.

sachy.jpg