Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > V Kytlicích se konečně dočkali

V Kytlicích se konečně dočkali



Datum konání:
5.3.2016

V sobotu 5. března odpoledne se za účasti starostky Kytlice Ing. Moniky Hladíkové, starosty Chřibské Jana Machače, několika desítek rodičů, dětí a dalších hostů, konalo slavnostní otevření Mateřské školy Kytlice. Po úvodních oficialitách se o slovo přihlásili samotní žáčci pod vedením pana učitele Přemysla Chlada s kulturním pásmem složeným z básniček a písniček. Pro všechny zúčastněné bylo připraveno bohaté občerstvení, po kterém se mohl každý vydat na prohlídku školky.

Po mnohaměsíčním úsilí, a nakonec ještě téměř půlročním statečném úřednickém souboji s hygieniky, se kytličtí konečně dočkali otevření své nové mateřské školky. Vše se nakonec podařilo díky úzké spolupráci s městem Chřibská a Základní školou Tadeáše Haenkeho v Chřibské, vedenou Mgr. Petrem Hlouškem.

Školku bude navštěvovat 15 žáčků, k dispozici mají velkou hernu a jídelnu, moderní umývárnu a toalety a jen přes chodbu pak i historickou školní třídu s téměř muzejní atmosférou.

Je potěšující, že se společnými silami nadšených a odhodlaných lidí podařilo prorazit byrokratické bariéry a dětem a rodičům z Kytlic a Mlýnů odpadne náročné dojíždění do okolních obcí. (MK)

Kytlice.jpg