Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Hasiči ve škole

Hasiči ve škole



V dopoledních hodinách uspořádal Hasičský záchranný sbor ústeckého kraje ve spolupráci s dalšími partnery praktickou ukázku zásahu integrovaného záchranného systému. Akce se konala v areálu naší základní školy.

Uskutečnilo se požární cvičení, které mělo za cíl prověřit rychlost evakuace dětí z prostoru školy při možném požáru či jiném ohrožení a také časy dojezdu hasičských jednotek na místo zásahu. Hasiči byli informováni, že ohnisko požáru je v učebně chemie, kde se nachází 15 osob. Akce se zúčastnili hasiči z České Kamenice, Varnsdorfu, Krásné Lípy.

I ve škole je třeba, abychom byli připraveni na případnou mimořádnou situaci. V úterý 10. června v 10:00 byl vyhlášen požární poplach a zavoláni hasiči. Žáci opustili školu a shromáždili se na dvoře školy. Po sčítání žáku jsme se přesunuli na oranžové hřiště. Ke škole přijel požární žebřík a byla provedena evakuace osob z okna odborné učebny chemie.  Evakuované osoby si zahráli: Míša Kotianová, Petr Novák, Iva Čížková, Jára Jindra.

Součástí dopoledního programu byla rovněž individuální prohlídka hasičské techniky. Na závěr proběhla diskuze mezi žáky školy a přítomnými hasiči, a protože bylo opravdu veliké teplo, došlo samozřejmě i na osvěžení žáků zásahovou vodou. (MK)

http://www.pozary.cz/clanek/87495-k-fiktivnimu-pozaru-zakladni-skoly-v-chribske-prijelo-pet-jednotek-hasici-zachranovali-i-pomoci-zebriku/