Základní škola a mateřská škola Tadeáše Haenkeho Chřibská,příspěvková organizace
Drobečková navigace

Úvod > O škole > Aktuality > Tříkrálové nadělení

Tříkrálové nadělení



Datum konání:
7.2.2017

Vše začalo výtvarným zpracováním tříkrálové sbírky na naší škole. Tomu předcházela tříkrálová sbírka pod záštitou českokamenické charity. Koledy se zúčastnili jak naši žáci, tak i učitelé. Nad náměty této akce a nad bílé papíry zasedli naši malí výtvarníci z 2., 3., 4., 9. třídy, a také všichni ze speciální školy a začali se ztvárněním tří králů.  Každé dítě se s tím popralo po svém. Míša Papoušek napsal dopis, jiní kreslili svou představu tří králů a třeba deváťáci zkoumali staré dveře a zjišťovali, co vlastně znamená nápis na dveřích: † K+M+B. Po té jsme výtvory poslali na soutěž do České Kamenice, kde byly poté některé vystaveny.

Výstavu jsme navštívili, abychom se podívali na dílka dětí i z jiných škol a podpořili naše spolužáky.    3. a 8. třída hlasovala samozřejmě pro naše kamarády. Návštěvu výstavy jsme spojili s prohlídkou města Česká Kamenice.

Velký den pro naše žáky nastal 7. února. K vyhlášení vítězů odjeli o České Kamenice žáci, kteří měli své práce v galerii vystaveny. V první kategorii – Cena diváků – jsme ocenění nezískali, ale v kategorii – Cena poroty - jsme získali 1. místo. Cenu vyhrála celá kolekce dveří s nápisem †K+M+B, kterou malovali: Pavlína Kračjírová, Veronika Wimerová, Jaroslav Martykán, Kateřina Růžičková a hlavně Kateřina Slabá. Třešničkou na dortu bylo čestné uznání za anděly z linorytu. Autory byl Dominik Šindelář a Lucie Zelená, kteří se těší z výhry - z živého králíka i s klecí. (MK)

IMG_8884[1].jpg